Kysymyksiä hyvinvoinnista, opiskelusta tai elämästä? Tervetuloa! Me SPW-ohjaajat olemme täällä sinua varten.
When Life Happens
- Starting Point of Wellbeing
Kauppiksen opiskelijana olet varmasti kuullut useammin kuin kerran, että menestys vaatii suunnitelmallisuutta ja kovaa työtä, satunnaisesti myös kofeiinia. Mutta mitä tehdä, kun motivaatio on kadonnut, stressi kasautuu tai tulevaisuus tuntuu yhtä epäselvältä kuin kryptovaluuttojen kurssit?
Hyvinvointi ja jaksaminen ovat todellisia menestystekijöitä – sekä opinnoissa että työelämässä. Siksi niihin kannattaa panostaa ennen kuin huomaat googlaavasi: ”Voiko deadlineja siirtää telepatialla?”
Moni yrittää selvitä haasteista omin päin, vaikka tukea olisi tarjolla. Starting Point of Wellbeing:issä tarjoamme matalan kynnyksen ohjausta, vertaistukea ja käytännön neuvoja hyvinvointiin, opiskeluun ja elämään. Sinun ei tarvitse täyttää mitään lomakkeita vaan voit vain kävellä ovesta sisään.
Hyvinvointisi on tärkeää – ei pelkästään opintojen aikana, vaan myös tulevaa uraasi varten. Tule rohkeasti keskustelemaan. Ja mitä tulee siihen kofeiiniin, tiistaisin klo 12-13 Starting Point of Wellbeing:issä on tarjolla ilmaista kahvia ja hyviä viboja.
10 vinkkiä hyvinvointiin ja opiskelumenestykseen
1. Tunnista haasteet ajoissa – Älä odota, että stressikäyräsi muistuttaa Nasdaq-indeksiä. Apua kannattaa hakea heti, kun huomaat keskittymisen karkaavan tai päätöksenteon takkuavan.
2. Hae matalan kynnyksen tukea – Voit jutella asiantuntijan kanssa ilman ajanvarausta drop-in ohjauksessa, kampuksella tai verkossa, maanantaista torstaihin. Ohjaajalla on sinulle 20-30 minuuttia aikaa, ja keskustelut ovat aina 100% luottamuksellisia. Jos ratkaisu ei löydy ekassa drop-in ohjauksessa, ainakin seuraava askel selkenee.
3. Osallistu vertaisryhmiin – Et ole ainoa, joka miettii, onko Excel-taulukointi oikeasti elämäntapa. Muiden opiskelijoiden kanssa jaettu huoli on puolikas huoli – ja välillä myös hyvä nauru. Vakituista tarjontaamme ovat Mind & Study -kurssi, Theses & Tomatoes -yhteisopiskeluhetket, Beat the Blues -tapahtumat sekä Tauolta tutkintoon -ryhmä.
4. Kokeile verkkomateriaaleja – Löydät käteviä työkaluja, joilla voit tehostaa opiskeluasi ja ajanhallintaasi. Tai ainakin voit sanoa yrittäneesi ennen kuin TikTok taas vie mennessään.
5. Hyödynnä Aalto-yhteisön asiantuntijat – Opinto- ja uraohjauspsykologit, uraohjaajat, opot, erityisopettaja ja Aalto-papit ovat täällä sinua varten.
6. Tule mukaan tapahtumiin ja avoimiin oviin – Saat uusia näkökulmia ja mahdollisesti jopa uusia kavereita, jotka ymmärtävät tuskasi kurssiprojektien deadlinen äärellä.
7. Älä jää yksin vaikeiden asioiden kanssa – Jo kymmenen minuutin juttutuokio voi selkeyttää päätä enemmän kuin kahden tunnin someselailu.
8. Varaa yksilöohjaus tarvittaessa – Aina oivallus ei synny drop-in ohjauksen aikana. Silloin ajallisesti hieman pidempi yksilöohjaus auttaa usein eteenpäin.
9. Hae tarvittaessa pitkäkestoisempaa tukea – Starting Point of Wellbeing on kuin opintojen Google Maps – me ohjaamme sinut oikeaan suuntaan.
10. Muista, että avun hakeminen on voimavara – Hyvinvoinnista huolehtiminen ei ole merkki heikkoudesta, vaan siitä, että teet kuten parhaat johtajat ja menestyjät. He tunnistavat ajoissa, milloin on aika hakea tukea ja uusia näkökulmia.