Kylteri 02/23
Verkkojulkaisu 
22
.
1
.
2024
Melanie (vasemmalla), Hilla (keskellä) ja Kalle.

KY-looks: Tyylivinkkejä syyslukukauteen

Melanie – 2.vsk., Markkinointi

“Tuntuu, että muodin ja trendien seuraaminen on mulle kuin harrastus. Somessa tulee seurattua kaikkea siihen liittyvää. Ostan vaatteita todella harvoin ja monet mun vaatteet onkin hankittu tosi satunnaisista tilanteista ja eri paikoista, kuten matkoilta.

Nää farkut hankin Berliinistä sen seurauksena, kun mun matkalaukku hävisi. Aluksi en tienny, että matkalaukku on oikeesti kokonaan hävinnyt ja ajattelin hankkivani vain jotain väliaikaista ennen kuin laukku löytyy.

Mietin kuitenkin, että mitä jos en ostaisikaan mitään väliaikaista, vaan jotain mistä oikeasti tykkään ja lentoyhtiö korvaisi vaatteet. Sitten löysin nämä farkut ja näitä on sen jälkeen tullut käytettyä ihan sikana. Saan myös usein kehuja näistä.

Harkitsen vaatteita todella kauan ennen ostopäätöstä ja olen myös aika uskollinen tietyille merkeille. Etenkin jos mulla on ollut aikaisempia hyviä kokemuksia. Esimerkiksi espanjalaiselta pienyritykseltä, Paloma Woolilta, olen tilannut monta kertaa. Suomessa tulee harvoin ostettua vaatteita kivijalasta – ostan yleensä netistä.”

Hilla – 4.vsk., Yritysjuridiikka

“Mua inspiroi kovien ja pehmeiden elementtien yhdisteleminen sekä luonto.

Ostin nää sukkikset kun olin vaihdossa ja nyt niissä on reikä. Ostin ne Calzedoniasta. Mulla on myös mun äidin vanhat sormukset ja hakaneuloista itse tehty koru. Laitoin siihen vielä käsikorun roikkumaan, koska se oli liian iso mun käteen.

Sellpy on tällä hetkellä mun mielestä paras nettikirppis. Se on ruotsalainen, joten siellä on vähän laajemmin ja parempaa tavaraa kuin suomalaisissa nettikirppiksissä.”

Kalle – 4.vsk., Markkinointi

“Yritän luoda mun asuilla eri muotoja. Mietin paljon eri siluetteja ja tänään halusin olla tämmönen kasa. Tällä hetkellä mua inspiroi kaoottinen New York -muoti. On kiva, että omia kehon muotoja voi muokata erilaisten vaatteiden avulla.

Varsinkin vaatteiden kerrostaminen on se mitä tykkään tehdä eniten. Se on heti kiinnostavampaa, kun asuissa on monia kerroksia.

Mulla on noin 50/50, että ostan vaatteeni kirppareilta tai sitten ostan designer-vaatteita. Seuraan muotia ja vaatteiden ostaminen on mukava tapa olla mukana kulttuurissa ja yhteisössä.

Tänään mulla on Maison Margielan jättineule ja sen alla olevat kerrokset on kirpparilta. Tää neule on niin massiivinen, joten tää vähän vaatii kerroksia tän lisäksi.

Vestiaire Collective on tällä hetkellä paras paikka mistä löytää vaatteita.”